BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

Szűrés
gyártó

Vályogvakolatok

Vályogvakolat - Egészséges lakóklíma, egyedi design

A vályogvakolatok természetes és egészséges alternatívát jelentenek a ma használt cement és gipsz alapú vakolatokkal szemben. Használatukkal egész évben egészséges lakóklímájú életterek alakíthatóak ki.

Az épületbiológus szakemberek szerint a vályog bír a legnagyobb pozitív hatással otthonunk belső lakóklímájának javításában: természetes páraszabályozó tulajdonságú, antiallergén és nincsen semmilyen káros kipárolgása.

Nem mellesleg az emberiség egyik legősibb építőanyagáról beszélünk, mely többszörösen kiállta az idők próbáját és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, ma újra méltó helyére talált az építőiparban. 

Vályogvakolat vályogházak felújításához

Eleinte főként vályogház felújításokhoz keresték és alkalmazták előszeretettel a vályogvakolatokat és vályog gletteket, vályogfestékeket, mivel azok tökéletesen illeszkednek a vályogházakhoz, nem fojtják le a falat és használatukkal tartósan szép felületek alakíthatóak ki. A minősített gyári vályogvakolatok kivitelezése egyszerű a laikusoknak is és a profi szakemberek is megtalálják számításukat mivel vakológéppel és kézzel is történhet. A felületet újrandevesítve ismét plasztikusak így egy szivacssimítóval egyszerűen ki lehet javítani a hibás részeket. Amennyiben a munkaterületet tisztán tartjuk akkor a lepotyogott anyagot is felhasználhatjuk.

Vályogházak napjainkban című digitális kiadványunkban ötleteket és inspirációkat talál referenciáink közül.

 

Vályogvakolatok téglaházakhoz és újépítésű családi házakhoz

A vályog pozitív élettani és épületfizikai tulajdonságainak köszönhetően mára azonban már egyre többen használják téglaházaknál, faházaknál, kenderházaknál, és szalmaházaknál. Sajnos mára hatalmas problémát jelent az, hogy minden 3 -ik újépítésű házban - a zárt építési rendszereknek és a vastag hőszigeteléseknek, fóliáknak köszönhetően - penészedési problémák jelentkeznek. A BIOKAY univerzális vályogvakolatunk páraszorpciós képessége (párafelvevő képesség) a legmagasabb kategóriájú és 1m2 feületen 1,5cm vastag vályogvakolat az ÉMI vizsgálatok szerint 92gramm párát képes felvenni, eltárolni és később leadni ezzel minimalizálva a penészedés veszélyét. 

Téglaházaknál vakolás előtt első lépésként be kell nedvesíteni a felületet, majd rétegenként maximum 1,5cm vakolatot felhordani. Ezt követően 2 rétegben a vályog nemesvakolat kerül felhordásra rozsdamentes glettvassal, ami már akár végső felületképzésként is maradhat és nem kell átfesteni. A vályog nemesvakolat anyagában színezhető természetes földpigmentekkel.

Faházak, könnyűszerkezetes házak vakolása

Faházaknál, könnyűszerkezetes házaknál is profitálhatunk a vályog pozitív tulajdonságaiból és egyre több készházba választják a tulajdonsok a vályogot. A vastagabb rétegben felhordott vakolathoz egy vakolathordó táblára van szükségünk, ami lehet például egy vékony 2cm-es farost hőszigetelő tábla is.
Technikai adatokat, és részletes technikai leírást az alábbi linkre kattintva érheti el.

 

Gyakorlati workshopok kivitelezőknek és magánszemélyeknek

Gyulai székhelyünkön folyamatosan tartunk a környezettudatos építési technológiákat bemutató gyakorlati műhelymunkákat, work-shopokat profi szakoktatóinkkal. Időpontokról érdeklődjön az központi email címünkön: biobaushop@gmail.com.

Digitális termékkatalógusunkat itt találja:

 


4termék 14
A BIOKAY agyagpor finomra őrölt agyagpor vályoghabarcs készítéséhez, vályogtéglával történő falazáshoz és nagyobb vastagságoknál 5-6cm első, durvázó rétegként.
A vályoghabarcs elkészítéséhez a technikai leírást mellékeljük, a homokot és a meszet ajánljuk helyi beszerzésben megvalósítani a magasabb szállítási költségek miatt.

az agyagpor 40kg-os zsákos kiszerelésben érhető el és maximum 500kg / raklap érhető el.

Egyedi fuvardíjas termék!
bruttó 9 100 Ft

A BIOKAY univerzális vályogvakolat 1000kg Big Bag 100%-ban hazai gyártású, hazai alapanyagokból készülő, minősített gyári vályogvakolat

 

A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

A vályog építőanyagoknak tulajdonítják a legnagyobb pozitív hatást a beltéri lakóklímánkra, mivel számos pozitív életteni, épületfizikai és ökológiai előnyük van.

Napjainkban a vályogvakolatokat egyaránt használják régi téglaházak,vagy vályogházak felújításához, de újépítésű családi házaknál, szállodáknál és irodaházakban is.

 

Tekintse meg digitális termékkatalógusunkat

 

bruttó 209 550 Ft
ÚJ

BIOKAY Univerzális vályogvakolat

Vályogvakolataink egészséges alternatívát kínálnak a mai cement vagy gipszes vakolatokkal szemben, használatukkal egészséges lakóklíma alakítható ki.
A kiváló alapanyagok, mint az agyag a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

A vályogvakolatok az épületbiológus szakemberek szerint a legnagyobb pozitív hatással bírnak a belső lakóklíma szempontjából ezért is választják egyre többen újépítésű házakhoz, téglaházakhoz de nemritkán szállodákba és irodaházakba is.

bruttó 5 556 Ft

A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

bruttó 104 775 Ft

A BIOKAY, minősített gyári vályogvakolat használata egyszerű és nagyban hozzájárul az egészséges lakóklíma eléréséhez.
Biokay vályogvakolat ár
Zsákos vályogvakolat ár