BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

BEECK Szilikátfestékek

A BEECK szilikátfestékek - ásványi festékek 1894-óta a legmagasabb minőségben

BEECK ásványi festékek homlokzatokhoz
A BEECK immáron 120 éve gyárt, kimagasló minőségű és rendkívül tartós ásványi bevonatokat gyárt a saját szabadalmaztatott BEECK AktivSilikatFormulierung ASF-nek köszönhetően.
Ezen ásványi felületek hosszú évtizetedeken keresztüli természetes szépséget adnak és és védelmet biztosítanak otthonának. Az ásványi vakolatokkal és bevonatokkal ellátott homlokzatok hosszú ideig tiszták, de ellenálllóak az algásodással és mohaképződéssel szemben is. 

A szilikát bevonatok páratechnikailag nyitottak (nyitott diffúziójú), ami nagyobb biztonságot ad az épületszerkezetnek így épületfizikailag és épületbiológiailag is magas értékű anyagok. A szilikát bevonatok a szilícifikációnak köszönhetően a vakolattal egy kemény és elválaszthatatlan réteget képeznek, nem peregnek le és nem képeznek párazáró réteget. Ideális felületi feszültséggel rendelkeznek. 

A BEECKS termékkínálatában a legmagasabb minőségű szilikátfestékek és bevonatok találhatóak meg újépítéshez, felújításhoz, homlokzati hőszigetelő rendszerekhez, műemlékekhez.

 

 


9termék 19

BEECK BETON-/ STEINLASUR beton és kőlazúr

Féltranszparens aktívszilikátlazúr ásványi felületekhez

 

Alkalmazási terület:

Egykomponensű, lazúrozó pigmentált szilikátrendszer a VOB/DIN 18363 2.4.1. szabvány szerint. A kreatív, színes-lazúrozott felületképzéshez vakolt homlokzatoknál és és látszóbetonnál. A műemlékvédelemben terméskő falazatok felfrissítéséhez. Kőhatású lazúrtechnika is lehetséges előkészítve a  BEECK Quarzfüller-el.

bruttó 10 023 Ft

BEECK FIXATIV termékleírás

Alapozó és kötőanyag a BEECK szilikátfestékekhez, beleértve a  BEECK Reinkristallin-int is.

Alkalmazási terület

Kálivízüveg, mint kötőanyag, mentes az organikus összetevőktől  a VOB/DIN 18363 2.4.1. szabvány szerint. Alapozó és higítóanyag a BEECK szilikátfestékekhez. Egy stabil és elválasztatatlan mikroporózus egységet képez az ásványi fogadófelületekkel mint a vakolat, termékső vagy beton.  Fixáló alapozó réteg, laza, pergő de szívóképes felületekhez.
bruttó 4 366 Ft

BEECK szilikát alapú, fehér színű tapadóhíd

A BEECK tapadóhíd egy fehér pigmentált tapadóhíd beé-és kültérben is használható. Kifejezetten alkalmas a mai korunk "problémás gyermekének" a diszperziós bevonatok felújításához, műgyanta alapú vakolatokhoz és homlokzati vékonyvakolatokhoz. Rákövetkező rétegként egykomponensű BEECK szilikátrendszerekhez pl. Beeckosil.

bruttó 33 611 Ft

MAXIL PRO beltéri szilikátfesték

Atraktív ásványi, matt beltéri szilikátfesték 

Kiváló fedőképességű, beltéri ásványi selyemmatt  szilikátfesték magas esztétikai és épületfizikai értékkel. A BEECK Gipsgrund fein / grob alapozó után gipszvakolatoknál és gipszkartonra is használható, valamint hordképes meglévő régi műgyantás vakolatokra. Racionális és ökologikus választás újépítéshez és felújításhoz egyaránt. BEECK Maxil pro kötőanyagként káli vízüveget tartalmaz

.

bruttó 28 785 Ft

BEECK Quarzfüller - szilikát alapozó

Szálerősített  alapbevonat fedő vagy lazúrozandó szilikátrendszerekhez

Alkalmazási terület

Iszapolható, natúrfehér struktúrabevonat ásványi felületek kiegyenlítéséhez, hajszálrepedések kijavítására. A kijavított homlokzatot teljes felületen alapozzuk le a BEECK Quarzfüller ásványi festőecsettel. 

 

technikai adatlap, német nyelvű

biztonságtechnikai adatlap, német nyelvű

bruttó 49 005 Ft

A BEECK Renosil fein (finomszemcsés) egy egykomponenesű vízüveg alapú szilikátfesték szerves adalékokkal és kötőanyagokkal. A Renosil lehetővé teszi a műgyanta bevonatú homlokzatok költséghatékony felújítását.

A szilikátfesték egyidejűleg tapad és szilífikálódik a felületen, mely különösen stabil kapcsolatot teremt a felület és a festék között. Vízlepergető és páraáteresztő. Időjárásálló és UV álló. A higítása vízzel történik  A túlságosan szívó felületekhez a BEECK MBA-Fixativ alapozó használatát ajánljuk előtte.

Afelhordása mennyezeti koronggal történik vagy meszelővel.
Az erősen repedezett homlokatokat előtte vakolattal / töltőanyaggal ki kell javítani. 

A Renosil szilikátfesték színezése a  BEECK Silikat-Universalvollton pigmentekkel történik, higítása a  BEECK Fixativ-val

bruttó 11 774 Ft

BEECK SENSIL SAN

nyitott pórosú, kopásálló speciális- szilikátfesték penészedésnek kitett belső terekbe 

Alkalmazási terület

Szilífikációképes, VOB/C DIN 18363 2.4.1 szabvány szerinti Sol-Silikatfarbe beltéri szilikátfesték magas páratartalmú és penészedési problémás falazatokhoz. Ideális választás felújításokhoz. Épületfizikailag is kimagasló tulajdonságú, természetes alkáli, nedvességszabályozó és kapillárisaktív. Lehetővé teszi a vizes falak visszaszáradását és fotokatalitikusan csökkenti a spóra-és csíraterhelést a levegőben. Kiegészítő fungicid adalékok nélkül. 

bruttó 43 395 Ft

BEECKOSIL FEIN

egykomponensű aktívszilikát rendszer  VOB/DIN 18363 2.4.1. szabvány szerint

Alkalmazási terület

Használtra kész, egykomponensű vízüvegfesték abszolút ásványi eredetű. A tartós és reprezentatív homlokzatokhoz: vakolt felületre, terméskőre, és betonra is használható. Higítása a BEECK Fixativ-val történik. A repedezett felületeket (hajszálrepedések és struktúra hibák)először a  BEECK Quarzfüller töltőanyaggal elő kell kezelni (iszapolva), alternatívaként a Beeckosil grob-bal.

bruttó 12 976 Ft

BEECKOSIL historisch egy Titándioxidmentes aktívszilikátfesték műemléképületek szakszerű festéséhez.  Extrém páraáteresztő,időjárás és UV állóság. 

Alkalmazási terület:

egykomponensű, tartós szilikátbevonat a VOB/C DIN 18363 2.4.1. szabvány szerint műemléképületek festésére.

A tisztán ásványi pigmentálásnak és az iparilag előállított titándioxidról való lemondással külünösen színazonos festéket kapunk. Ideális a régi, történelmi épületek felújításához pl. mészvakolattal vakolat homlokzatokhoz, időjárásnak kitett elöregedett ásványi bevonatok felújításához. 

bruttó 10 455 Ft

A BEECK'schen Farbwerke - azaz a BEECK-s festékgyár története

BEECK-s logója

A céget 1894-ben Ludwig Beeck alapította  Breslau-ban vízüveg alapú, tisztán ásványi festékek gyártására és fejlesztésére. Egy rendkívül stabil kapcsolatot (szinte elválaszthatatlan) sikerült elérnie a felület és a porózus alap között a BEECK Reinkristallin - nal (kétkomponensű szilikátfesték), amely különösen alkalmas a különösen szép és értékes műemléképületek felújításához beltérben és kültérben egyaránt. Ez a termék, a mai napig eredeti receptúra szerint megmaradt a kínálatunkban és előszeretettel használják a műemlékeknél tartóssága, magas minősége és a széles színpalettája miatt.

A műgyantás és diszperziós festékek megjelenésével az 50-es években az olyan konzekvens ásványi festék gyártónak, mint amilyen a BEECK nehéz évei jöttek. Az olcsó mesterséges úton előállított termékek térnyerésével és alkalmazásával egyre több hiba és kár keletkezett a porózus-ásványi alapokon történő rossz anyagválasztás következtében. 

A jól felismerhető és fejlődő új trend ellenére a BEECK megmaradt a tisztán ásványi bevonatok és festékek gyártásával és fejlesztésével. 1968-ban született meg a cég új márkája az AGLAIA Naturfarben és ezzel vált teljessé a termékkínálat.

A következő tulajdonos Gerhard Osterle szintén elismert szakember volt az ásványi és természetes festékek továbbfejlesztésében. Az új kutatólabor megépítésével 1972-ben, valamint új gépek és specialisták felvételével fontos lépéseket tett a további fejlődésért.

2011-ben a BEECK-et egy német  nagykereskedő vette át, aki egy teljesen automata ásványi festékgyártó üzemet építetett.

2017-ben a THYMOS AG részvénytársaság, mint legnagyobb vevő vette át a társaságot Timo Ascherl-el, aki azóta is ügyvezetőként irányítja a céget. Ezzel egyesítésre került az évszázados tapasztalat és know how a modern gyártással és technikai tudással.

Az építőipar az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott és vele együtt az elvárás a magas minőségű és modern bevonatok iránt is. A cég megalakulása óta konzekvensen, természetes alapanyagokkal dolgozunk, mint amilyen a méhviasz, lenolaj, tejfehérje.  

 

Ügyfélszolgálat / szervíz
Alapfeltétel / elvárás a jó minőségű alapanyag, a megfelelő fogadófelület és a hozzáértő kivitelezés. Ezzel válik egy bevonat azzá amivé lennie kell: Öröm a megrendelőnek, siker a kivitelezőnek és az építésznek. A BEECK teljes körű technikai tanácsadást kínál,a kompetens  fogadófelület vizsgálattól a munkafolyamatok leírásáig egészen az anyagszükséglet kalkulátorokig. 

Műemlékvédelem
A BEECK több mint 120 éve gyárt műemléképületek felújításához tisztán mész-és vízüveg alapú festékekeket, szilikátfesékeket, amivel hosszú ideig megőrízhető a régi korok építési kultúrája. 

Gazdaságosság
Az "élő" ásványi felületek, a természetes színjáték és az ásványi pigmentek színazonossága, évtizedekre megszépíti otthonát. Ez a rendkívüli tartóssága emeli ki leginkább a BEECK szilikátfestékeket a többiektől. Ezáltal sokkal kevesebbet és később kell felújítania és költenie homlokzatára.

Épületfizika
Die kapillaraktiven Anstriche sind von einer idealen Offenporigkeit und somit bauphysikalisch äußerst wertvoll. Dank Verkieselung bilden sie eine untrennbare mineralische Einheit mit dem Putz, neigen nicht zum Abblättern und bilden auch im Renovierungsfall keine dampfdichte, spannungsreiche Schwarte. Diese Offenporigkeit sorgt auch für ein ausgeglichenes, wohngesundes Raumklima. Die hohe Alkalität der Anstriche wirkt schimmelwidrig und bakterizid. Frei von Lösemitteln, Weichmachern, Bioziden und Konservierungsmitteln erfüllen sie strengste Anforderungen an die Raumlufthygiene.

Innováció
Nem csupán a tradícionális építőanyagok, de szárazépítő lapok és más anyagok is profitálhatnak az ásványi festékek által.  A fogadófelület megfelelő előkészítéséhez egy sor alapozót és segédanyagot kínálunk. 

Esztétika, Design
In ästhetischer Hinsicht sind die tuchmatten Anstriche unübertroffen attraktiv, gerade auch im modernen Ambiente. Traditionelle Anstrichstoffe wie Kalkfarben vertragen sich besonders gut mit historisch wertvollen Wandbildern wie Luftkalkputz, Lehm und Naturstein. In der Restaurierung und Kirchenmalerei sind auch reversible Anstriche und Kaseinfarben mit ihrer lebendigen Anmutung und Farbenpracht fest verankert und verleihen jedem Baudenkmal eine ganz besondere Aura.

Ökológia
A tisztán ásványi festékek, olyan  természetes festékek, amelyek alapanyaga gyakorlatilag kifogyhatatlan ásványi alapanyag. Mentesek mindenféle mesterséges adaléktól, oldószerektől, keményítőktől és biocidektől, melyek egészségünkre vagy környezetünkre veszélyesek lehetnek.