BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

Vályoglap

Vályog szárazépítő lapok = a gipszkarton zöld alternatívája

A vályog építőalapok fentartható és ökologikus alternatívát jelent a szárazépítészetben, mely az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a környezettudatos építkezők és felújítók között. Egyesítik a vályog, mint egyik legrégebbi építőanyagunk pozitív épületfizikai és élettani hatását a legmodernebb technológiával.

A vályoglapok előnyei:

 1. Ökologikus és fentartható: a vályog lapok természetes alapanyagokból állnak, mint a vályog, a juta, homok, szalma és farost. Ezen anyagok nem csupán környezetbarátok, de fentarthatóak és életciklusuk végén komposztálhatóak vagy újrahasznosíthatóak.
 2. Egészséges lakóklíma: a vályog építőlapok páraszabályozó tulajdonságúak. Képesek a levegőből párát felvenni, eltárolni és később leadni, melynek köszönhetően állandóan ideális páratartalmat biztosítanak, csökkentik a penészedés veszélyét is. Mivel nem tartalmaznak semmilyen egészségünkre potenciálisan ártalmas vegyi adalékokat, így nincsen káros kipárolgásuk sem. Ez különösen asztmásoknak és allergiásoknak jelent nagy könnyebbséget.
 3. Hőtárolás -és hangszigetelés: A vályoglapok nagy sűrűségüknek köszönhetően, nagy hőtároló tömeggel rendelkeznek, és nagyban javítják az épület hangszigetelését is.
 4. Kiváló tűzbiztonság: A vályog természetéből adódóan nem éghető, így a vályog lapok is A1-es besorolásúak. Tűz esetén lassítják a tűz terjedését is, és nem képződnek mérgesgázok.
 5. Környezetbarát gyártás: a vályoglapok gyártása a többi építőanyaghoz képest alacsonyabb energiaigénnyel bír, és a szárítás is napenergiával történik. Ez rendkívül jó ökológiai lábnyomot biztosít a terméknek.

  A vályog lapok alkalmazási területei:

  1. Családi házaknál: a vályoglapok kiválóan alkalmasak a családi házak belső kialakításához: válaszfalakhoz, függesztett álmennyezetekhez, ferdesíkok burkolásához. Kellemes atmoszférát teremtenek és hozzájárulnak az egészséges lakóklíma kialakításához.
  2. Irodák: A jó hangszigetelő és légtisztító tulajdonságának köszönhetően ideális választás irodaházakba. Az ideális páratartalomnak köszönhetően javul a dolgozók koncentrációs képessége és teljesítménye, csökken a betegségben töltött idő.
  3. Középületekben: a vályogrost lapokat középületekben is egyre többet használják, főként iskolákban és óvodákban, ahol fontos a gyermekek egészségének megóvása.
  4. Felújításoknál: a vályogrost lapok jól használhatóak felújítások során is, mivel sokrétűen alkalmazhatóak és jól kombinálhatóak más anyagokkal is.
  5. Egészségügyi komplexumoknál: a tiszta levegő, kevesebb szálló finompor és az ideális páratartalom hozzájárul a betegek gyógyulásához.
  6. Szállodákban, panziókban: a vályog pozitív épületfizikai tulajdonságai, természetes páraszabályozó tulajdonsága, légtisztító képessége, antisztatikus felülete olyan előnyöket biztosítanak, amit biztosan értékelni fognak a vendégek. Egyre több bio szálloda választja ezt az ökologikus szárazépítő lapot.

  A fentarthatóság jelentősége a szárazépítészetben:

  Az ökologikus szárazépítészet iránti igény egyre inkább növekszik. Különösen olyan anyagok, mint a vályog lap nagy szereppel bír a klímavédelmi célok elérésében. Csökkenti az anyaghasználatot, és az épületek üzemeltetési és karbantartási költségeit, egészséges lakóklímát teremt. A természetes alapanyagú építőanyagok választásával csökkenthető épületeink ökológiai lábnyoma és növelhető a lakók komfortérzete. Ezáltal javul az életminőségünk.

Lemix vályoglapok digitális katalógus: ide kattintva érhető el.


2termék 12

Modern vályogépítészet - Lemix 22mm-es vályog szárazépítő lap

A vályogrostlap a gipszkarton zöld alternatívája, így az alkalmazási területek is megegyeznek: belső falak, mennyezetek, válaszfalak, függesztett álmennyezetek, tetőterek kiépítéséhez. Csak egész raklapban rendelhető egyedi fuvardíjas termék. 1 raklap: 31,24 m2, az ár 1 raklapra vonatkozik.

 

a vályogrostlapok használatával Ön a hosszú száradási idő, és nagy mennyiségű építési nedvesség nélkül élvezheti a vályog pozitív élettani és épületfizikai tulajdonságait otthonában.

 

Kiválóan használható könnyűszerkezetes faházaknál és készházaknál az egész éven át tartó ideális lakóklíma eléréséhez. Befejező rétegként ajánlott a BIOKAY color vályog nemesvakolat, vagy a BIOKAY Color vályogfesték

 

Digitális termékinformáció ide kattintva érhető el.

bruttó 421 021 Ft

Technikai adatok:

125x62,5cm x 16mm

Súly:23kg / m2

A vályogrostlap a gipszkarton zöld alternatívája, így az alkalmazási területek is megegyeznek: belső falak, mennyezetek, válaszfalak, függesztett álmennyezetek, tetőterek kiépítéséhez. Csak egész raklapban rendelhető egyedi fuvardíjas termék.

1 raklap: 46,86 m2 az, ár 1raklapra vonatkozik,

bruttó 571 551 Ft

A vályoglapok különösen alkalmasak könnyűszerkezetes, készházakhoz illetve minden olyan alkalmazási területre, ahova korábban gipszkartont használtunk.