BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

vályogvakolat
BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg
bruttó 5 556 Ft
ÚJ

BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg

vályogvakolat
BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg
BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg
BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg
BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg

BIOKAY Univerzális vályogvakolat

Vályogvakolataink egészséges alternatívát kínálnak a mai cement vagy gipszes vakolatokkal szemben, használatukkal egészséges lakóklíma alakítható ki.
A kiváló alapanyagok, mint az agyag a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

A vályogvakolatok az épületbiológus szakemberek szerint a legnagyobb pozitív hatással bírnak a belső lakóklíma szempontjából ezért is választják egyre többen újépítésű házakhoz, téglaházakhoz de nemritkán szállodákba és irodaházakba is.

gyártó
Biobaushop
bruttó 5 556 Ft
Részletek

BIOKAY Univerzális vályogvakolat

 


A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

Ezen zsákos készvakolatokat, kisebb építkezéseknél kézzel, nagyobb építkezéseknél vakológéppel is felhordható (PFT G4,G5 vagy a Putzmeister MP25; Wagner vakológépek). Legfőbb különbség a mész-cement vakolatokkal szemben, hogy a vályogvakolat, újranedvesítés után ismét formázhatóvá válik, így könnyedén kijavíthatóak az esetleges felületi hibák, így tökéletesen alkalmas a saját kivitelezésre is. A vályogvakolat 100%-ban újrahasznosítható, így ha kellően ügyeltünk a munkavégzés helyszínének tisztaságára a lepotyogott anyag, teljes mértékben felhasználható. A vályogvakolatok ökológiai mérlege rendkívül jó, előállításához kb.25-30kWh/m3 primerenergia szükséges, míg egy nagy általánosságban használt mész-cement vakolatnak 1400kWh/m3 életciklusa végén pedig újrahasznosítható vagy teljes mértékben komposztálható.

A vályogvakolatok pozitív tulajdonságai:

Minimalizálja a penészedés veszélyét: természetes páraszabályozó képesség, melynek köszönhetően állandóan ideális páratartalom lesz otthonában.


Nem tartalmaz semmilyen mesterséges vegyi anyagot, így nincs káros kipárolgása sem. Allergiásoknak is ajánlott.


Antisztatikus felület: a diszperziós felületekkel ellentétben nem töltődik fel statikusan, így a szálló finompor mennyisége is minimális


Közömbösíti a kellemetlen szagokat és a levegőben lévő illékony szerves vegyületek. A vályogvakolatban lévő agyagásványok képesek megkötni és tartósan közömbösíteni a VOC-ket.


Környezetbarát: az előállításához alacsony primerenergia szükséges, életciklusa végén 100% újrahasznosítható vagy komposztálható

Kivitelezőbarát: a vályog nem irritálja bőrét, és a szerszámokat sem kell azonnal elmosnia. A bekevert anyagot akár 5 napig használhatja.


Vályogvakolatok alkalmazásáról készítettünk egy átfogó technikai leírást:

 

<iframe width="620px" height="566px" src="https://www.yumpu.com/hu/embed/view/DMsfVNp8q9yaok10" frameborder="0" allowfullscreen="true" allowtransparency="true"></iframe>

 

Vályogvakolatainkhoz ideális esetben befejező rétegként a vályog nemesvakolatainkat vagy vályogfestékünket ajánljuk

Adatok
Cikkszám
univ25
Tömeg
25 kg/db