BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg
BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg
bruttó 5 556 Ft
ÚJ

BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg

BIOKAY Univerzális vályogvakolat

Vályogvakolataink egészséges alternatívát kínálnak a mai cement vagy gipszes vakolatokkal szemben, használatukkal egészséges lakóklíma alakítható ki.
A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat,
melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.
gyártó
Biobaushop
bruttó 5 556 Ft
Részletek

BIOKAY Univerzális vályogvakolat


A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

Ezen zsákos készvakolatokat, kisebb építkezéseknél kézzel, nagyobb építkezéseknél vakológéppel is felhordható (PFT G4,G5 vagy a Putzmeister MP25; Wagner vakológépek). Legfőbb különbség a mész-cement vakolatokkal szemben, hogy a vályogvakolat, újranedvesítés után ismét formázhatóvá válik, így könnyedén kijavíthatóak az esetleges felületi hibák, így tökéletesen alkalmas a saját kivitelezésre is. A vályogvakolat 100%-ban újrahasznosítható, így ha kellően ügyeltünk a munkavégzés helyszínének tisztaságára a lepotyogott anyag, teljes mértékben felhasználható. A vályogvakolatok ökológiai mérlege rendkívül jó, előállításához kb.25-30kWh/m3 primerenergia szükséges, míg egy nagy általánosságban használt mész-cement vakolatnak 1400kWh/m3 életciklusa végén pedig újrahasznosítható vagy teljes mértékben komposztálható.

A vályogvakolatok pozitív tulajdonságai:

Minimalizálja a penészedés veszélyét: természetes páraszabályozó képesség, melynek köszönhetően állandóan ideális páratartalom lesz otthonában.


Nem tartalmaz semmilyen mesterséges vegyi anyagot, így nincs káros kipárolgása sem. Allergiásoknak is ajánlott.


Antisztatikus felület: a diszperziós felületekkel ellentétben nem töltődik fel statikusan, így a szálló finompor mennyisége is minimális


Közömbösíti a kellemetlen szagokat és a levegőben lévő illékony szerves vegyületek. A vályogvakolatban lévő agyagásványok képesek megkötni és tartósan közömbösíteni a VOC-ket.


Környezetbarát: az előállításához alacsony primerenergia szükséges, életciklusa végén 100% újrahasznosítható vagy komposztálható

Kivitelezőbarát: a vályog nem irritálja bőrét, és a szerszámokat sem kell azonnal elmosnia. A bekevert anyagot akár 5 napig használhatja.


Vályogvakolatok alkalmazásáról készítettünk egy átfogó technikai leírást:

 

<iframe width="620px" height="566px" src="https://www.yumpu.com/hu/embed/view/DMsfVNp8q9yaok10" frameborder="0" allowfullscreen="true" allowtransparency="true"></iframe>

Adatok
Cikkszám
univ25
Tömeg
25 kg/db