BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

Szűrés
gyártó

Vályogvakolatok

Vályogvakolat - Egészséges lakóklíma, egyedi design

A vályogvakolatok természetes és egészséges alternatívát jelentenek a ma használt cement és gipsz alapú vakolatokkal szemben. Használatukkal egész évben egészséges lakóklímájú életterek alakíthatóak ki.

Az épületbiológus szakemberek szerint a vályog bír a legnagyobb pozitív hatással otthonunk belső lakóklímájának javításában: természetes páraszabályozó tulajdonságú, antiallergén és nincsen semmilyen káros kipárolgása.

Nem mellesleg az emberiség egyik legősibb építőanyagáról beszélünk, mely többszörösen kiállta az idők próbáját és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, ma újra méltó helyére talált az építőiparban. 

Vályogvakolat vályogházak felújításához

Eleinte főként vályogház felújításokhoz keresték és alkalmazták előszeretettel a vályogvakolatokat és vályog gletteket, vályogfestékeket, mivel azok tökéletesen illeszkednek a vályogházakhoz, nem fojtják le a falat és használatukkal tartósan szép felületek alakíthatóak ki. A minősített gyári vályogvakolatok kivitelezése egyszerű a laikusoknak is és a profi szakemberek is megtalálják számításukat mivel vakológéppel és kézzel is történhet. A felületet újrandevesítve ismét plasztikusak így egy szivacssimítóval egyszerűen ki lehet javítani a hibás részeket. Amennyiben a munkaterületet tisztán tartjuk akkor a lepotyogott anyagot is felhasználhatjuk.

Vályogházak napjainkban című digitális kiadványunkban ötleteket és inspirációkat talál referenciáink közül.

 

Vályogvakolatok téglaházakhoz és újépítésű családi házakhoz

A vályog pozitív élettani és épületfizikai tulajdonságainak köszönhetően mára azonban már egyre többen használják téglaházaknál, faházaknál, kenderházaknál, és szalmaházaknál. Sajnos mára hatalmas problémát jelent az, hogy minden 3 -ik újépítésű házban - a zárt építési rendszereknek és a vastag hőszigeteléseknek, fóliáknak köszönhetően - penészedési problémák jelentkeznek. A BIOKAY univerzális vályogvakolatunk páraszorpciós képessége (párafelvevő képesség) a legmagasabb kategóriájú és 1m2 feületen 1,5cm vastag vályogvakolat az ÉMI vizsgálatok szerint 92gramm párát képes felvenni, eltárolni és később leadni ezzel minimalizálva a penészedés veszélyét. 

Téglaházaknál vakolás előtt első lépésként be kell nedvesíteni a felületet, majd rétegenként maximum 1,5cm vakolatot felhordani. Ezt követően 2 rétegben a vályog nemesvakolat kerül felhordásra rozsdamentes glettvassal, ami már akár végső felületképzésként is maradhat és nem kell átfesteni. A vályog nemesvakolat anyagában színezhető természetes földpigmentekkel.

Faházak, könnyűszerkezetes házak vakolása

Faházaknál, könnyűszerkezetes házaknál is profitálhatunk a vályog pozitív tulajdonságaiból és egyre több készházba választják a tulajdonsok a vályogot. A vastagabb rétegben felhordott vakolathoz egy vakolathordó táblára van szükségünk, ami lehet például egy vékony 2cm-es farost hőszigetelő tábla is.
Technikai adatokat, és részletes technikai leírást az alábbi linkre kattintva érheti el.

 

Gyakorlati workshopok kivitelezőknek és magánszemélyeknek

Gyulai székhelyünkön folyamatosan tartunk a környezettudatos építési technológiákat bemutató gyakorlati műhelymunkákat, work-shopokat profi szakoktatóinkkal. Időpontokról érdeklődjön az központi email címünkön: biobaushop@gmail.com.

Digitális termékkatalógusunkat itt találja:

 


4termék 14
A BIOKAY agyagpor finomra őrölt agyagpor vályoghabarcs készítéséhez, vályogtéglával történő falazáshoz és nagyobb vastagságoknál 5-6cm első, durvázó rétegként.
A vályoghabarcs elkészítéséhez a technikai leírást mellékeljük, a homokot és a meszet ajánljuk helyi beszerzésben megvalósítani a magasabb szállítási költségek miatt.

az agyagpor 40kg-os zsákos kiszerelésben érhető el és maximum 500kg / raklap érhető el.

Egyedi fuvardíjas termék!
bruttó 9 100 Ft

A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

bruttó 209 550 Ft
ÚJ
BIOKAY Univerzális vályogvakolat

Vályogvakolataink egészséges alternatívát kínálnak a mai cement vagy gipszes vakolatokkal szemben, használatukkal egészséges lakóklíma alakítható ki.
A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat,
melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.
bruttó 5 556 Ft

A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

bruttó 104 775 Ft

A BIOKAY, minősített gyári vályogvakolat használata egyszerű és nagyban hozzájárul az egészséges lakóklíma eléréséhez.
Biokay vályogvakolat ár
Zsákos vályogvakolat ár