BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

Vályogtégla (130 db) – kettősméretű ForrásTégla
Vályogtégla (130 db) – kettősméretű ForrásTégla
bruttó 74 880 Ft

Vályogtégla (130 db) – kettősméretű ForrásTégla

Vályogtégla (130 db) – kettősméretű ForrásTégla
Vályogtégla (130 db) – kettősméretű ForrásTégla
Vályogtégla (130 db) – kettősméretű ForrásTégla

Vályogtégláinkat külső és belső teherhordó-, kitöltő-, térelválasztó falazatok építéséhez, vagy akár belsőépítészeti megoldásokhoz is ajánljuk. Földszintes épületek teherhordó falrétegeként égetett tégla megerősítéssel már 30 cm-es falvastagság is elegendő.

gyártó
Forrástégla
bruttó 74 880 Ft
Egységár: bruttó 576 Ft/db
Részletek

Minősített gépi vályogtégla

valyogtegla_kettosmeretu

Méret: (HxSZxM) 250x120x140 mm
Tömeg: 1 elem 7,9 kg
Nyomószilárdság: 3,7 N/mm2
Testsűrűség 1800 kg/m3
Hővezetési tényező: λ (száraz) 0,73 W/mK
Anyagszükséglet: 12 cm fal 26 db/m2
25 cm fal 51 db/m2
38 cm fal 76 db/m2
Léghanggátlás (vakolatlan): 12 cm fal 45 dB
25 cm fal 51 dB
38 cm fal 55 dB
Csomagolás: 1 raklap 147 db

Többszintes épületeknél a falak vastagításával, téglával vagy vasbeton szerkezettel történő kombinálással növelhetjük a szerkezet állékonyságát, de minden esetben külön statikai méretezés szükséges.

A hőszigetelési határértékek eléréséhez külső oldali, környezetbarát, lélegző hőszigetelő anyagokat javasolunk, mint nádlemez, szórt cellulóz (újrahasznosított papír), lágyfarost lemez, kender, vagy szalma szigetelés. A megfelelő rétegkombinációkkal, előtétfallal könnyedén készíthetünk akár passzívház minőségű falszerkezetet is (U<0,15W/m2 K). A vályogtégla környezetbarát, természetes építőanyag. Kellemes, egészséges belső légállapotot teremt.

Gyártásához nagyságrendileg kevesebb energiát kell felhasználni és előállítása során elhanyagolható széndioxid keletkezik a hagyományos építőanyagokkal összehasonlítva. Akusztikailag kiváló, testsűrűsége eléri az 1600-1700 kg/m3-t. A megfelelő környezeti adottságok figyelembevételével, alapos tervezés, gondos kivitelezés és rendeltetésszerű használat mellett, élettartama a tömör tégláéval vetekszik.

A szerkezeti építőanyagok közt szinte egyedülállóan újrafelhasználható, az épület elbontása után egyáltalán nem terheli a környezetet. Felhasználóbarát jellege megmutatkozik abban is, hogy emberi bőrrel érintkezve nem okoz sérülést és allergiás tüneteket, az iszappakolások gyógyító hatása évezredek óta ismert.

A falszerkezetek jó hőszigetelésük mellett kiváló hőtárolási és hőfokcsillapítási, valamint légzárási jellemzővel rendelkeznek. Páraszabályzó tulajdonsága a belső légtér relatív páratartalmát egészségügyi szempontból optimális szinten tartja más építőanyagokkal szemben.

Közismert megállapítás, hogy a “vályogházak nyáron hűvösek, télen melegek”. További nem elhanyagolható tulajdonságaik, hogy megkötik a belső légtér egészségre ártalmas összetevőit, kellemetlen szagokat, nincs semmilyen káros kipárolgásuk, illetve mérséklik az elektroszmog, másodlagos kozmikus és a mesterséges rövidhullámú sugárzások erőtereinek hatását és nem utolsó sorban jóval kisebb a természetes radioaktivitásuk, mint más építőanyagoknak. Vályogtégláinkhoz ajánljuk a vályoghabarcs készítéséhez alkalmas Vályogpor termékünket, valamint az univerzális vályogvakolatot és a végső réteget jelentő színezhető vályog nemesvakolatot, hogy a vályogfalazat megbízható rendszerként jöhessen létre.

Minimális rendelhető mennyiség: 1 raklap (130 db tégla) +5400Ft a raklap díja. Egyedi fuvardíjas termék.

Adatok
Cikkszám
1009
Tömeg
1000 kg/raklap