BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

Vályogtégla, minősített B30-as ForrásTégla (100db)
Vályogtégla, minősített B30-as ForrásTégla (100db)
bruttó 71 600 Ft

Vályogtégla, minősített B30-as ForrásTégla (100db)

Vályogtégla, minősített B30-as ForrásTégla (100db)
Vályogtégla, minősített B30-as ForrásTégla (100db)
Vályogtégla, minősített B30-as ForrásTégla (100db)

ForrásVályogtégla – minősített gyári vályogtégla

Vályogtégláinkat külső és belső teherhordó-, kitöltő-, térelválasztó falazatok építéséhez, vagy akár belsőépítészeti megoldásokhoz is ajánljuk. Földszintes épületek teherhordó falrétegeként égetett tégla megerősítéssel már 30 cm-es falvastagság is elegendő.

gyártó
Forrástégla
bruttó 71 600 Ft
Egységár: bruttó 716 Ft/db
Részletek

Minősített gyári 30-as vályogtégla

valyogtegla_30as

Méret: (HxSZxM) 300x175x140 mm
Tömeg: 1 elem 13,4 kg
Nyomószilárdság: 4,6 N/mm2
Testsűrűség 1710 kg/m3
Hővezetési tényező: λ (száraz) 0,63 W/mK
Anyagszükséglet: 18 cm fal 22 db/m2
30 cm fal 36 db/m2
49 cm fal 58 db/m2
Léghanggátlás (vakolatlan): 18 cm fal 48 dB
30 cm fal 53 dB
49 cm fal 56 dB
Csomagolás: 1 raklap 100 db

Többszintes épületeknél a falak vastagításával, téglával vagy vasbeton szerkezettel történő kombinálással növelhetjük a szerkezet állékonyságát, de minden esetben külön statikai méretezés szükséges. A hőszigetelési határértékek eléréséhez külső oldali, környezetbarát, lélegző hőszigetelő anyagokat javasolunk, mint nádlemez, szórt cellulóz (újrahasznosított papír), lágyfarost lemez, kender, vagy szalma szigetelés. A megfelelő rétegkombinációkkal, előtétfallal könnyedén készíthetünk akár passzívház minőségű falszerkezetet is (U<0,15W/m2 K).

A vályogtégla környezetbarát, természetes építőanyag. Kellemes, egészséges belső légállapotot teremt. Gyártásához nagyságrendileg kevesebb energiát kell felhasználni és előállítása során elhanyagolható széndioxid keletkezik a hagyományos építőanyagokkal összehasonlítva. Akusztikailag kiváló, testsűrűsége eléri az 1600-1700 kg/m3-t. A megfelelő környezeti adottságok figyelembevételével, alapos tervezés, gondos kivitelezés és rendeltetésszerű használat mellett, élettartama a tömör tégláéval vetekszik.

A szerkezeti építőanyagok közt szinte egyedülállóan újrafelhasználható, az épület elbontása után egyáltalán nem terheli a környezetet. Felhasználóbarát jellege megmutatkozik abban is, hogy emberi bőrrel érintkezve nem okoz sérülést és allergiás tüneteket, az iszappakolások gyógyító hatása évezredek óta ismert. A falszerkezetek jó hőszigetelésük mellett kiváló hőtárolási és hőfokcsillapítási, valamint légzárási jellemzővel rendelkeznek. Páraszabályzó tulajdonsága a belső légtér relatív páratartalmát egészségügyi szempontból optimális szinten tartja más építőanyagokkal szemben.

Közismert megállapítás, hogy a “vályogházak nyáron hűvösek, télen melegek”. További nem elhanyagolható tulajdonságaik, hogy megkötik a belső légtér egészségre ártalmas összetevőit, kellemetlen szagokat, nincs semmilyen káros kipárolgásuk, illetve mérséklik az elektroszmog, másodlagos kozmikus és a mesterséges rövidhullámú sugárzások erőtereinek hatását és nem utolsó sorban jóval kisebb a természetes radioaktivitásuk, mint más építőanyagoknak. Vályogtégláinkhoz ajánljuk a vályoghabarcs készítéséhez alkalmas Vályogpor termékünket, valamint az Univerzális vályogvakolatot és a végső felületképzést jelentő színezett vályog nemesvakolatot, hogy a vályogfalazat megbízható rendszerként jöhessen létre.

Kizárólag raklaponként rendelhető, 1 raklapon 10db kerül csomagolásra: + 5400 Ft a raklap díja. Egyedi fuvardíjas termék!

Adatok
Cikkszám
1010
Tömeg
1000 kg/raklap