BIOKAY - Természetes, környezetbarát építőanyagok az egészséges otthonokért

Kérdése van? Hívjon minket! +3670 3639868

E-mail: biobaushop@gmail.com

Vályogtégla (250db) – kisméretű ForrásTégla
Vályogtégla (250db) – kisméretű ForrásTégla
bruttó 65 000 Ft

Vályogtégla (250db) – kisméretű ForrásTégla

Vályogtégla (250db) – kisméretű ForrásTégla
Vályogtégla (250db) – kisméretű ForrásTégla
Vályogtégla (250db) – kisméretű ForrásTégla

Vályogtégláinkat külső és belső teherhordó-, kitöltő-, térelválasztó falazatok építéséhez, vagy akár belsőépítészeti megoldásokhoz is ajánljuk.

gyártó
Forrástégla
bruttó 65 000 Ft
Egységár: bruttó 260 Ft/db
Részletek

Minősített gépi Forrásvályogtéglák

Földszintes épületek teherhordó falrétegeként égetett tégla megerősítéssel már 30 cm-es falvastagság is elegendő. Többszintes épületeknél a falak vastagításával, téglával vagy vasbeton szerkezettel történő kombinálással növelhetjük a szerkezet állékonyságát, de minden esetben külön statikai méretezés szükséges.

valyogtegla_forrastegla

Méret: (HxSZxM) 250x120x65 mm
Tömeg: 1 elem 3,7 kg
Nyomószilárdság: 3,6 N/mm2
Testsűrűség 1850 kg/m3
Hővezetési tényező: λ (száraz) 0,73 W/mK
Anyagszükséglet: 12 cm fal 51 db/m2
25 cm fal 102 db/m2
38 cm fal 153 db/m2
Léghanggátlás (vakolatlan): 12 cm fal 45 dB
25 cm fal 51 dB
38 cm fal 55 dB
Csomagolás: 1 raklap 250 db

 

A hőszigetelési határértékek eléréséhez külső oldali, környezetbarát, lélegző hőszigetelő anyagokat javasolunk, mint nádlemez, szórt cellulóz (újrahasznosított papír), lágyfarost lemez, kender, vagy szalma szigetelés. A megfelelő rétegkombinációkkal, előtétfallal könnyedén készíthetünk akár passzívház minőségű falszerkezetet is (U<0,15W/m2 K).

A vályogtégla környezetbarát, természetes építőanyag. Kellemes, egészséges belső légállapotot teremt. Gyártásához nagyságrendileg kevesebb energiát kell felhasználni és előállítása során elhanyagolható széndioxid keletkezik a hagyományos építőanyagokkal összehasonlítva. Akusztikailag kiváló, testsűrűsége eléri az 1600-1700 kg/m3-t. A megfelelő környezeti adottságok figyelembevételével, alapos tervezés, gondos kivitelezés és rendeltetésszerű használat mellett, élettartama a tömör tégláéval vetekszik.

A szerkezeti építőanyagok közt szinte egyedülállóan újrafelhasználható, az épület elbontása után egyáltalán nem terheli a környezetet. Felhasználóbarát jellege megmutatkozik abban is, hogy emberi bőrrel érintkezve nem okoz sérülést és allergiás tüneteket, az iszappakolások gyógyító hatása évezredek óta ismert. A falszerkezetek jó hőszigetelésük mellett kiváló hőtárolási és hőfokcsillapítási, valamint légzárási jellemzővel rendelkeznek.

Páraszabályzó tulajdonsága a belső légtér relatív páratartalmát egészségügyi szempontból optimális szinten tartja más építőanyagokkal szemben. Közismert megállapítás, hogy a “vályogházak nyáron hűvösek, télen melegek”. További nem elhanyagolható tulajdonságaik, hogy megkötik a belső légtér egészségre ártalmas összetevőit, kellemetlen szagokat, nincs semmilyen káros kipárolgásuk, illetve mérséklik az elektroszmog, másodlagos kozmikus és a mesterséges rövidhullámú sugárzások erőtereinek hatását és nem utolsó sorban jóval kisebb a természetes radioaktivitásuk, mint más építőanyagoknak. Vályogtégláinkhoz ajánljuk a vályoghabarcs készítéséhez alkalmas vályogpor termékünket, valamint az univerzális vályogvakolatot, és a végső befejezést jelentő színezett vályog nemesvakolatokat hogy a vályogfalazat megbízható rendszerként jöhessen létre.

Rendelési lehetőség:csak raklaponként. 1 raklap 250db téglát tartalmaz: + 5400 Ft a raklap díja. Egyedi fuvardíjas termék!

Adatok
Cikkszám
1008
Tömeg
1000 kg/raklap